Opening Tentoonstelling De Groote Oorlog 1914-1918

Print
Kortessem - Vrijdag opende de Fotogroep Kortessem haar tentoonstelling De Groote Oorlog in de gemeentelijke bibliotheek. De tentoonstelling herdenkt 100 jaar einde WO I. Zij doet dit met de communicatiemedia van toen: met foto’s, spotprenten en affiches. De Heemkundige Kring stelde bij de gelegenheid haar nieuw boek voor: Kortessem in de Groote Oorlog.

Robert Stox, voorzitter van de Fotogroep: ”Voor ons was het evident om via onze jaarlijkse publieke fotomanifestatie het einde van WO I te herdenken.” De fototentoonstelling is opgevat als een fotoreportage met vijf zones: een fotografische tijdslijn van het verloop van de oorlog, monumenten in de Westhoek, begraafplaatsen, affiches en de Dodendraad.
‘Spotten met de vijand ‘ is een tentoonstelling binnen de tentoonstelling. Met tal van spotprenten uit het gelijknamige kijk- en leesboek van Jo Gilissen en Pim Lakay. De Heemkundige Kring van Kortessem stelde ook een nieuwe publicatie voor. ‘Kortessem in de Groote Oorlog’ beschrijft de oorlogsperiode in Kortessem, met specifieke aandacht voor de burgerbevolking tijdens de bezetting en voor de gesneuvelden en oud-strijders uit Kortessem zelf.
De tentoonstelling ‘De Groote Oorlog 1914-1918’ is te bezoeken tot zaterdag 29 december tijdens de openingsuren van de bibliotheek van Kortessem. De boeken zijn te koop bij de dienst Uit in Kortessem op dezelfde locatie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio