Nacht van de bib bekoort opnieuw

Print
Bilzen - Het aanbreken van de wintertijd is traditiegetrouw het moment waarop bibliotheek De Kimpel de Nacht van de bib op ons loslaat. Afgelopen zaterdag lieten 800 bezoekers zich bij de start van de vakantie opnieuw verleiden tot een avondlijk bezoek aan de bib. Het was al de derde editie van dit literaire feest en de succesformule bleef dan ook ongewijzigd. Een gratis portie literaire kanonnen, boeiende lezingen, verrassende optredens, culinair genot en nog zoveel meer tijdens een wervelende avond voor de ganse familie!

Toppers van de bovenste plank
Zoals elk jaar pakte de bib ook deze editie uit met een goedgevulde affiche om u tegen te zeggen. Met zo’n 34 onderdelen en meer dan 40 artiesten was er voor elk wat wils. Zo maakte niemand minder dan topauteur Herman Brusselmans zijn opwachting. Het literaire enfant terrible bracht inmiddels meer dan 75 boeken uit waaronder Ex-minnaar en Mijn haar is lang. Oud-wielerkampioen Lucien Van Impe vertelde voor het eerst zelf zijn verhaal over hoe hij in de hete zomer van 1976 de Ronde van Frankrijk won. Samen met auteur Filip Osselaer blikte hij terug op legendarische klimpartijen, de bolletjestrui enz. Mediamadam Eva Daeleman deelde dan weer openhartig haar verhaal over haar succesvolle carrière, haar burn-out en haar nieuwe leven als yogi en auteur. Daarnaast ging popfenomeen Douglas Firs solo en zorgde Antwerpse stadsdichteres Maud Vanhauwaert voor een verrassende performance.

Nieuw
De beste bib van Vlaanderen pakte ook uit met enkele nieuwtjes. Bilzers talent Eva Lynen is sinds kort de ambassadrice van cultuursite De Kimpel en liet voor de gelegenheid haar creatieve licht schijnen tijdens de Nacht van de bib. Zo strikte ze o.a. Lukas Verstraete voor de lezing over beeldende kunsten en transformeerde ze de bibliotheek met haar tot de verbeelding sprekende raamtekeningen.
Voor het eerst stonden er ook strips op het programma. Zo was er een samenwerking met stripspeciaalzaak Wokka Mokka en traden gerenommeerde stripauteurs Patrick Cornelis, Wim Swerts en Joey Potargent met elkaar in gesprek.

En verder
Maar dat was nog niet alles. Het duo Stijn Moekaars en Ruben Appermont en jeugdauteur Stefan Boonen en illustrator Melvin richtten hun pijlen aan het begin van de avond op het jonge volkje. Klier tekende tussendoor speciale cartoons en de koffiebranders van Monx deden hun geheimen uit de doeken. Bilzers auteur in de kijker Noëlla Appermans had het tijdens haar lezing over haar boek Heradem! dan weer over ademhalen in de ruimste zin van het woord. Wie nood had aan een pauze kon terecht in de foyer van De Kimpel waar lekkere hapjes en drankjes klaarstonden om de inwendige mens te versterken. Het gevarieerde programma werd opgeluisterd met muziek van Lisa Huygen, Bazelmans en Mathias Spruyt. Op de vrolijke dansbeats van DJ Remspoor trokken de aanwezigen verder de nacht in.
Foto's: Kim Nijs


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio