Vakantie

Daar is de herfstvakantie: de leukste uitstapjes met je kinderen op een rij

Print
Daar is de herfstvakantie: de leukste uitstapjes met je kinderen op een rij

De eerste vakantie van dit schooljaar is aangebroken en misschien heb je zelf ook wat vakantie. Tijd om leuke dingen te doen met je kinderen. Mamablogster Lobke Gielkens, bekend van Leuke Wereld, deelt haar uittips.

1. Kattekwaad in Bokrijk

Dit is het familie-evenement bij uitstek tijdens de herfstvakantie voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Hier staat thematische en authentieke beleving centraal dankzij liveoptredens, doe-activiteiten en entertainment op kindermaat. Op 1 en 2 november is Sotiz de baas in Bokrijk. Hij spoort de kinderen aan om hun fantasie, creativiteit en zin voor avontuur de vrije loop te laten en een verwonderlijke dag vol dolle pret te beleven. Nog één keer flink ravotten voor het winter wordt.

kattekwaad.nu

2. Wandelen in ’t donker

Op een boogscheut van Antwerpen kom je tijdens de herfstvakantie op adem in een magisch mooi stukje natuur: het Rivierenhof. Tijdens ‘De Grote Schijn’ lijkt wel alsof het park besprenkeld werd met toverstof: achter iedere boom wacht een nieuwe verrassing. Bomen lijken tot leven te komen, planten begroeten je met hun klanken en zwammen krijgen een lichtgevende gloed terwijl water in de omgekeerde richting loopt. De Grote Schijn neemt jou en je kids nog tot en met 4 november 2018 mee voor een tocht door het donker.

degroteschijn.be

Daar is de herfstvakantie: de leukste uitstapjes met je kinderen op een rij

3. Duizenden Legoblokjes

Hét Lego-event bij uitstek is de gloednieuwe expo in Trainworld. Er zijn deze vakantie speeltafels waar je met de bekende steentjes aan de slag kunt gaan. Het bezoek kan je afsluiten met een foto in een photobooth. Een toffe herinnering om mee naar huis te nemen.

www.trainworld.be

4. Familiefestival

De herfstvakantie is dé familiefestivalweek bij uitstek want bijna in elke grote stad kan je een heerlijk festival meepikken.

Een overzicht:

- Rode Hond (Leuven, 27-30/10)

- Er was eens... (Oostende, 27/10 - 1/11)

- Big Bang (Antwerpen 01/11 - Gent 28/10 - Brussel 04/11)

- Krikrak (Brugge 2/11 tot 4/11)

- Filem’on (Brussel, 24/10 - 3/11)

- Klein Festijn (Gent, 28/10 - 2/11)

5. Griezelen in ’t Historium

Deze herfstvakantie staat het Historium weer helemaal in het teken van Halloween. Tot en met zondag 4 november zorgen wel honderd pompoenen, spinnenwebben, vleermuizen en gedimde lichten voor een spookachtige sfeer. Echte durvers kunnen hun Historium-bezoek combineren met een bezoekje aan het Torture Museum of met bloedstollende Virtual Reality games in het Laborium. Maakt je liever een rustige avondwandeling door Brugge? Schrijf je dan zeker in voor onze Duistere Wandeling met gids, elke avond om 18 u 00.

www.historium.be

6. Boekenbeurs

Tijdens de Boekenbeurs kan je weer op jacht naar de gekste, mooiste, leerrijkste, fantastische kinderboeken en hopelijk ondertussen voor jezelf ook enkele boeken scoren. Misschien kan je even praten met jullie favoriete auteur of een leuke activiteit op kindermaat beleven?

www.boekenbeurs.be

Daar is de herfstvakantie: de leukste uitstapjes met je kinderen op een rij

7. Knuffelen met Teddy & Beer

Welke beren zijn er? Hoe lang bestaan ze al? Eten ze alleen maar honing? Zijn het echt lomperiken? Hoe en waar leven ze? Zijn ze bedreigd? Is de yeti een beer? Deze bere-interessante expo in het in Museum voor Natuurwetenschappen doet kinderen van 4 tot 104 jaar de wereld ontdekken van de echte beer achter de knuffel en achter de personages uit boeken en animatiefilms.

www.naturalsciences.be

8. Boerentoeren met de iPad

Doe eens een multimediale wandeling langs verschillende landbouwbedrijven in Limburg. De wandeling is geschikt voor gezinnen met kinderen van 5 tot 14 jaar. Wie geen iPad heeft, kan er één huren aan het onthaal van de Breugelhoeve (vertrekpunt). Wie wel één heeft, kan de applicatie gratis downloaden via de Appstore. Tekenfiguur boer Frits vertelt je vervolgens hoe je moet wandelen en wat je allemaal tegenkomt onderweg. Je krijgt filmpjes te zien, gedichten te beluisteren, vragen op te lossen enzovoort.

www.breugelhoeve.be

9. Kleurenwandeling met eierdoos

Geen leukere manier om van de herfst te genieten dan een wandeling organiseren met een eierdoos. Wat heb je hiervoor nodig? Eierkarton en verf. Als voorbereiding op de wandeling beschilder je de vakjes van een lege eierdoos met verschillende kleuren. Laat goed drogen. Neem je doos mee op pad en zoek bij elk vakje iets in de natuur of in de omgeving met exact dezelfde kleur. Een roze of gele bloem, een grijze veer, enzovoort. Zelfs heel jonge kinderen kunnen dit spelletje meespelen.

Meer leuke uittips en kinderactiviteiten vind je via www.leukewereld.be

Niet te missen