Mode

Chanel drijft prijs populaire handtassen nog wat de hoogte in

Print
Chanel drijft prijs populaire handtassen nog wat de hoogte in

Foto: Shutterstock

Wie al een tijdje aan het sparen is voor een handtas van Chanel, zal daar voortaan nog wat langer over moeten doen. Het Franse modehuis heeft namelijk een prijsverhoging doorgevoerd bij onder meer de populaire modellen Timeless Classic, 2.55 en Boy Chanel.

Voor een echte handtas van Chanel betaal je al snel zo'n 4.000 euro, een prijs die nog wordt opgedreven als je een speciale uitvoering wilt. Daar wordt nu nog een schepje bovenop gedaan door het Franse modehuis, dat onder leiding staat van Karl Lagerfeld. Er wordt voortaan nog eens zes procent extra aangerekend. Als je een tas op het oog hebt van bijvoorbeeld 4.200 euro, dan betaal je daar in de toekomst 4.452 euro voor. 

Dat is allemaal het gevolg van de toenemende populariteit van Chanel - en luxemerken in het algemeen - in de Aziatische wereld en de verhoogde productiekosten. Chanel wil de prijzen globaal gelijk maken en niet meer zoals vroeger die hoger zetten in Azië. Daardoor zullen toeristen uit die contreien niet langer op handtassenjacht moeten gaan in Europa of de VS. 

Wie nog van de gewone prijzen wil genieten, moet snel zijn. De nieuwe verhoging zou vanaf 1 november ingaan. Dat blijkt uit documenten die Jing Daily te pakken kreeg, een Chinees vakblad dat de trends in de luxesector bijhoudt. 

Niet te missen