Marathon op komst: “VRT had F.C. De Kampioenen nooit mogen afschaffen”

Print
Marathon op komst: “VRT had F.C. De Kampioenen nooit mogen afschaffen”

Foto: VRT-TV1

Kampioenen kijken is plezant? Dat kunnen fans binnenkort gaan bewijzen tijdens een extreem lange uitzending op groot scherm.

De VRT beloofde op Twitter een F.C. De Kampioenen-marathon met zo’n ­vijftig afleveringen in de bioscoop als er 5.000 retweets kwamen van het bericht van een zekere Fernand Costermans, de brocantier en duivenmelker uit de reeks. Costermans vroeg zich af hoeveel retweets van zijn oproep nodig waren om zo’n evenement te organiseren. Die 5.000 tweets kwamen er nog in geen dag.

Data voor die diehard-kijk­sessies zijn nog niet bekend. Maar de echte Fernand ­Costermans, Jaak Van Assche, kan er alvast hartelijk om ­lachen. “Ik heb het al zo vaak gezegd, het is het zoveelste bewijs dat de VRT die reeks nooit had mogen afschaffen. Kijk naar de lange rijen op de Boekenbeurs bij de strips. Ik heb daarnet nog een handtekening gegeven aan een vader, zoon en kleinzoon die de reeks kennen. Het gaat over zoveel generaties. En de films blijven het ook goed doen.”

De laatste aflevering van F. C. De Kampioenen verscheen op 26 februari 2011 op het scherm. De laatste gevleugelde woorden waren van Balthazar Boma: “Tournée générale.”

Bekijk hier onze volledige tv-gids