Ter Duinen steunt Rode Neuzendag

Print

Hechtel

Hechtel-Eksel - Net zoals vorig schooljaar werkt BS Ter Duinen aan het ‘5 sterrenproject’. Vijf keer per schooljaar werken de kinderen gedurende een maand aan een ster. Elke ster staat voor een leergebied. De eerste ster was die van Sociale Vaardigheden.

Zo waren er in de maand verschillende activiteiten met betrekking tot dit leergebied. De leerlingen deden een bosspel waarbij er veel moest samengewerkt worden, leerden conflicten oplossen en hebben zelfs gefilosofeerd.

Het pronkstuk van deze ster was de actie voor Rode Neuzendag. Sinds enkele jaren organiseert Qmusic in samenwerking met VTM en Belfius de Rode Neuzendag, een actie die geld inzamelt voor kinderen met psychische problemen. "Dit jaar wilden wij met onze school ook ons steentje bijdragen", klinkt het op Ter Duinen. "De Ster Sociale Vaardigheden sloot perfect aan bij deze actie. Zo maakten enerzijds de kleuters koekjes en knutselden de kinderen van de lagere school vrienschapsbandjes in elkaar. Zowel de koekjes als de vrienschapsbandjes werden met succes verkocht op de markt van Hechtel en huis aan huis. Zelfs de burgemeester steunde onze actie."

De actie van Ter Duinen bracht 545,77 euro op. Ook de ouders deden een gift, waardoor deze actie voor de Rode Neuzendag uiteindelijk 603 euro opbracht. Uiteindelijk hebben al deze activiteiten bijgegragen tot het behalen van de eerste ster. Een dikke proficiat aan iedereeen!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio