Titelverdedigster Caroline Wozniacki uitgeschakeld op WTA Finals

Print
Titelverdedigster Caroline Wozniacki uitgeschakeld op WTA Finals

Foto: AFP

Elina Svitolina (WTA 7) heeft zich als winnares van de witte groep geplaatst voor de halve finales van de WTA Finals in Singapore (hardcourt/7 miljoen dollar). De Oekraïense klopte in de laatste groepswedstrijd de Deense Caroline Wozniacki (WTA 3) in drie sets: 5-7, 7-5 en 6-3. De partij duurde 2 uur en 37 minuten.

Wozniacki, in Singapore titelverdedigster, is uitgeschakeld. De Deense kon zich tegen Svitolina geen setverlies veroorloven, maar in set 2 liep het dus mis.

Titelverdedigster Caroline Wozniacki uitgeschakeld op WTA Finals
Foto: REUTERS

Eerder op de dag stootte Karolina Pliskova (WTA 8) als eerste door naar de laatste vier. Ze deed dat door in een Tsjechisch onderonsje Petra Kvitova (WTA 5) te verslaan met 6-3 en 6-4. Svitolina had haar eerste twee matchen tegen Pliskova en Kvitova succesvol afgesloten. Wozniacki verloor van Pliskova en won van Kvitova.

In de rode groep heeft de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 6) na twee zeges de beste kaarten in handen om door te stoten naar de halve finales. De Duitse Angelique Kerber (WTA 2) en de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 9) wonnen elk al een keer, de Japanse Naomi Osaka (WTA 4) verloor haar eerste twee duels. Vrijdag speelt Osaka tegen Bertens en neemt Kerber het op tegen Stephens.