© BELGA

Ingrid Lieten na een jaar al weg op nieuwe job

LUMMEN – Ex-minister Ingrid Lieten is weg bij Actief Interim. Dat bevestigt CEO Mark Maesen van de internationale uitzendgroep met hoofdzetel in Lummen.

bb/dc

Een jaar geleden stapte de voormalige sp.a-politica over van LifeTechValley (beter bekend als Happy Aging) naar Actief Interim, om er CEO voor België te worden. Een jaar later is Ingrid Lieten er weer vertrokken. Over de redenen van het vertrek willen Mark Maesen noch Ingrid Lieten zelf commentaar geven.

© BELGA

Lieten was hoofd van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn tussen 2002 en 2009, en werd in die functie verkozen tot Overheidsmanager van het Jaar. In 2009 werd Lieten voor de sp.a Vlaams minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding. Twee jaar geleden zette ze een punt achter haar politieke carrière om directeur te worden bij LifeTechValley (Happy Aging), een platform dat tot doel heeft de innovatie en tewerkstelling in de ouderenzorg uit te bouwen. “Ik was onder de indruk van het bedrijf Actief Interim”, zei Ingrid Lieten in een eerste reactie, toen ze begon bij Actief in september 2017. “Het is een mooi bedrijf met een mooi team. Ik wil graag meewerken aan de verdere groei van Actief Interim.” Dat project is dus een jaar later beëindigd.

Meer over Ingrid Lieten