© Katrien Weckx

Heel wat geïnteresseerden op voordracht erfrecht Landelijke Gilde Geetbets-Rummen

Op 1 september 2018 ging het nieuwe erfrecht in. Landelijke Gilde Geetbets-Rummen organiseerde hierover dinsdagavond 23 oktober een voordracht in het buurthuis in Grazen. Er waren maar liefst 45 geïnteresseerden.

Katrien Weckx

Notaris Vincent Tallon bracht aan de hand van enkele concrete cases de wijzigingen in het erfrecht en de erfbelasting. Na zijn uiteenzetting gaf hij ook concrete tips voor het nalatenschap.

Heel wat deelnemers bleven gezellig nababbelen en zullen naar aanleiding van de voordracht nog eens een bezoekje brengen aan hun notaris. Je krijgt immers meer vrijheid om je nalatenschap zelf te regelen. Wie al een testament opgestelde, wil dat nu misschien bijsturen. Ook wie de nalatenschap nog moet plannen, houdt het best rekening met de nieuwe regels. Ook al lijkt het voor sommigen nog te vroeg om over je nalatenschap te denken. Toch is het een goed idee om al stappen te zetten wanneer je weet wie je wilt begunstigen. Het nieuwe erfrecht heeft ook impact op schenkingen die je al deed.

Voor meer informatie kan je terecht bij notaris Vincent Tallon, kasteellaan 12, 3450 Geetbets, www.notaristallon.be, info@notaristallon.be, 011/58 70 17.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio