Hasseltse MediaMarkt-vestigingen smelten samen: vanaf vandaag grote uitverkoop

Print
Hasseltse MediaMarkt-vestigingen smelten samen: vanaf vandaag grote uitverkoop

Foto: BELGA

Hasselt -

De Hasseltse MediaMarkt-vestigingen gelegen aan meubelketen IKEA en in het stadscentrum smelten samen. De winkel in het centrum sluit eind november al de deuren. Het personeel verhuist integraal mee naar de andere vestiging en dus blijven alle jobs behouden. MediaMarkt had met de vestiging Twee Torens lange tijd verhuisplannen naar een andere locatie in het stadscentrum, maar die werden uiteindelijk opgeborgen.

“Het huurcontract met de huidige eigenaar liep na 15 jaar af en de verhoopte financiële voorwaarden voor de opening van een nieuwe kleinere stadswinkel werden uiteindelijk niet bekomen waardoor een sluitingscenario de enige optie was”, verduidelijkt woordvoerster bij MediaMarkt Janick De Saedeleer.

De werknemers werden hier meteen van op de hoogte gebracht. Zij tonen begrip voor de beslissing. Voor hen verandert er nagenoeg niets gezien de korte afstand tussen beide vestigingen. Er is geen impact op de werkgelegenheid. De Saedeleer: “Wij garanderen dat niemand zijn of haar job verliest. Iedereen verhuist gewoon mee naar de vestiging aan IKEA.”

MediaMarkt zal vanaf woensdag 24 oktober een grote uitverkoop houden in de vestiging ‘Twee Torens’. Janick De Saedeleer: “We zullen de komende dagen serieuze promoties doen. Wij nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen.” De spullen die niet verkocht geraken verhuizen gewoon mee naar de andere winkel.

De winkel sluit op 3 november officieel de deuren, maar MediaMarkt heeft nog tot midden november om de winkel helemaal leeg te maken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio