Ook Amnesty International Hasselt strijdt tegen armoede

Print
Ook Amnesty International Hasselt strijdt tegen armoede

Foto: Ella Bormans

Hasselt-Centrum

Hasselt - 17 oktober is het Werelddag van Verzet tegen Armoede. Het Huis van het Kind (Kaza Kozy) organiseerde een namiddag vol activiteiten voor kinderen én hun ouders. Amnesty International was aanwezig op de standenmarkt.

Aan de hand van ludieke methodieken konden ouders en professionelen samen nadenken over het toegankelijk maken van het aanbod van de welzijnsorganisaties in Hasselt, die actief zijn rond opvoeding, gezondheid, opvang en ontwikkeling van kinderen.
Er waren 4 kamers die de mensen kunnen bezoeken rond de thema’s gezondheid, vrije tijd, mobiliteit en opvang. Bovendien was er een panelgesprek met ervaringsdeskundigen uit de wijk.
Buiten was er een zeer druk bezochte standenmarkt. De meeste organisaties hadden voor de kinderen een spelletje bedacht. Aan de stand van Amnesty International konden de kinderen met een dobbelsteen gooien; gooiden ze een 6, dan hadden ze een gevangene bevrijd. Uiteraard kregen ze vooraf een summiere toelichting over het feit dat in sommige landen mensen in de gevangenis zitten zonder dat ze iets verkeerd hebben gedaan. De kinderen waren blij wanneer ze een gevangene hadden ‘vrij gegooid’.

Mede door het mooie weer was deze actiedag in Kaza Kozy een groot succes. Amnestygroep Hasselt was dan ook heel blij dat ze aanwezig waren.

Wil je in de toekomst ook meehelpen bij activiteiten van Amnesty International Hasselt, meld je dan aan via www.amnesty-hasselt.be. Volg ons ook op www.facebook.com/AmnestyHasselt

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio