Gerardusbroederschap schenkt twee keer 500 euro

Print
Kortessem - Tijdens de Gerardusfeesten van zondag 21 oktober schonk het broederschap twee cheques van 500 euro aan goede doelen: enerzijds de 25-jarige Vincentiusvereniging van Kortessem en anderzijds Ambulance Wens.

De Gerardusfeesten startten met een misviering in de Sint-Quintinuskerk van Guigoven, voorgegaan door pastoor Bruyninx en opgeluisterd door het Sint-Quintinuskoor van Guigoven. In zijn welkomstwoord gaf voorzitter Francis Croes een overzicht van de activiteiten van het broederschap binnen de lokale gemeenschap. “Wij herdenken vandaag ook de ons ontvallen confrators René en Jacques.” In 6 jaar schonk het broederschap reeds 4.000 euro aan goede doelen. Aansluitend op het vereringsfeest werd Danny Lismont ingewijd als nieuw bestuurslid. Simone Lambrechts en Cyriel Konings werden als erelid opgenomen omwille van hun verdiensten binnen de gemeenschap. Zij ontvingen de eremedaille.
Na de viering werd gewijd Gerardusbrood met mout uitgedeeld onder de aanwezigen. Tijdens de receptie met de Gerardusborrel werden op het kerkterras de Gerardusintenties verbrand. Het talrijk opgekomen publiek volgde de Gerardusprocessie naar buurthuis Den Hamel voor het Gerardusbuffet voor het goede doel. De processie werd begeleid door de Koninklijke Harmonie Sint-Catherina van Kortessem.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio