KRC Genk zonder Leandro Trossard naar Turkije: “Scan afwachten, maar het ziet er niet goed uit”

Print
KRC Genk zonder Leandro Trossard naar Turkije: “Scan afwachten, maar het ziet er niet goed uit”

Foto: JEFFREY GAENS

Slecht nieuws voor KRC Genk: goudhaantje Leandro Trossard ondervond dinsdagochtend op training hinder aan de hamstrings en moet afhaken voor het Europa League-duel van aanstaande donderdag tegen Besiktas. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is.

Philippe Clement wil niet op de zaken vooruitlopen maar vreest toch dat Trossard even buiten strijd zal zijn. “We moeten de scan afwachten maar Leandro moest afhaken na een lichte versnelling, niet eens een spurt. Dat ziet er op het eerste gezicht dus niet zo goed uit. Jammer, want in deze drukke periode beschik je liever over al je spelers. Het is nu aan andere jongens om op te staan.”

Paintsil komt zo donderdag in de basis. Ook Zhegrova reist niet mee naar Istanboel, hij blesseerde zich maandag op training en raakt niet fit tegen donderdag.

Loodzware reeks

De blessure van Trossard komt op een bijzonder slecht moment voor blauw-wit. De winger, die net weer fit was na een schouderblessure, zit in bloedvorm en is met acht doelpunten gedeeld topschutter in de Jupiler Pro League. Afgelopen weekend zorgde hij met twee doelpunten nog voor een belangrijke 2-1-overwinning tegen Eupen.

Het is voorlopig niet duidelijk hoe lang Trossard aan de kant zal staan. Met een loodzware reeks van zes wedstrijden in achttien dagen (Besiktas uit, Standard uit, Antwerp uit, Club Brugge thuis, Besiktas thuis en Moeskroen uit, nvdr.) hoopt men in de Luminus Arena dat het verdict zal meevallen.

LEES OOK:

Bekijk hier de twee doelpunten van Leandro Trossard tegen Eupen:

Matchverslag Genk - Eupen. Video: Pro League

Ook zonder Leandro Trossard wil Racing Genk een resultaat neerzetten tegen Besiktas. Video: TV Limburg