Lommelse wagenbouwers in de kou

Print
Lommelse wagenbouwers in de kou

Foto: Nele Mannaerts

Lommel - In Lommel zijn er een 8-tal groepen die elk jaar zelf hun praalwagen maken. Nog zo'n vijf andere groepen kunnen niet zelf bouwen omdat ze geen onderkomen hebben voor hun praalwagen in opbouw.

“We starten onze wagens helemaal van nul. We lassen zelf ons onderstel en bouwen zo onze wagen helemaal op. Hier steken we heel wat tijd en energie in. Maar daarvoor moeten we een hal hebben waar we beschermd zijn tegen nat en koude”, vertellen de verschillende Lommelse carnavalsverenigingen.

“We hebben het steeds moeilijker om een geschikte en betaalbare bouwhal te vinden voor de carnavalswagens. Steeds meer groepen moeten hun bouwplaats verlaten omdat de eigenaars andere plannen hebben met de hal”, vertelt Bert Peeters, Voorzitter Carnaval Lommel vzw. “Reeds jaren zijn we op zoek naar een permanente oplossing, helaas zonder resultaat. Er moet toch een oplossing te vinden zijn, zodat we deze prachtige wagenbouwers een onderdak kunnen geven. Onze Lommelse bouwers zijn een uniek gegeven in Noord-Limburg en hun wagens zijn dan ook graag gezien in vele carnavalsstoeten. De stoet in Lommel is dan ook uniek omdat we al deze prachtige wagens in één stoet kunnen tonen aan het talrijke publiek. Het zou dan ook bijzonder jammer zijn om dit verloren te laten gaan omdat we hen geen hal kunnen aanbieden. Ik hoop dan ook dat er voor ons probleem een oplossing uit de bus komt zodat we dit stuk geschiedenis niet zullen verliezen.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio