100 Lommelaren testen nieuw zwembad

Print
100 Lommelaren testen nieuw zwembad

Foto: Stef Pennemans

Lommel - Afgelopen zaterdag testten 100 Lommelaren het nieuwe zwembad in de stad. Op enkele kinderziektes na is het bad positief beoordeeld. Vooral op technisch en kindvriendelijk vlak scoort het uitstekend.

Afgelopen zaterdag mochten 100 Lommelaren het nieuwe zwembad in de stad uittesten. Bij aankomst werd meteen iedereen een polsbandje bezorgd waarmee je binnen kon. Dezelfde polsbandjes dienen ook voor de vergrendeling van de lockers. Je moet het bandje voor een van de scanners houden, daarna wijst deze een locker toe en opent die dan voor jou. Mensen die een abonnement kopen, krijgen een magneetpolsbandje dat ze mee naar huis kunnen nemen.

Eenmaal in het zwembad, ziet het er ontzettend kindvriendelijk uit. In twee baden liggen opblaasbare waterspeeltuinen. Deze zullen elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag op het water liggen. De perfecte momenten voor een kinderfeestje dus. Om kinderfeestjes te voorzien van muziek is elk bad afzonderlijk uitgerust met een geluidinstallatie. "Op die manier is het perfect mogelijk dat in het 25 meterbad een zwemwedstrijd wordt begeleid met muziek en dat er tegelijkertijd in het peuterbad liedjes gespeeld worden voor een kinderfeestje", zegt centrummanager Maarten Schrooyen.

Filmavonden

Niet alleen muziek, maar ook speciale verlichting zorgt voor extra sfeer in het zwembad. Alle lampen zijn voorzien van een dempingsfunctie. In het 25 meterbad zit zelfs grondverlichting die kan veranderen van kleur. Om sportwedstrijden te voorzien van een scorebord is er een enorm LED-scherm geplaatst. Hier wordt bijvoorbeeld bij waterpolowedstijden de score en de gekregen kaarten op getoond. Het scherm zal ook gebruikt worden voor de toekomstige filmavonden. Precieze data liggen hier nog niet voor vast.

Het zwembad werd door de testers heel positief beoordeeld. Op enkele kinderziektes na is alles in orde. "We hebben al van veel gasten gehoord dat het bubbelbad te koud is, maar dat wordt nog opgelost tegen de officiële opening." Een handig initiatief dus, deze testdag.

Op vrijdag 26 oktober is de officiële opening van het nieuwe zwembad. Vanaf zaterdag 27 oktober zal het bad opengaan voor het grote publiek.

(Stef Pennemans / foto Robert Boons)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio