Interieur

Ikea gaat meubels maken van zwerfplastic

Print
Ikea gaat meubels maken van zwerfplastic

Foto: Shutterstock

Ikea heeft bekendgemaakt dat het tegen eind 2019 de eerste producten klaar wil hebben die worden gemaakt van zwerfplastic. Dat is plastic afval dat anders in de oceanen terechtkomt.

Ikea heeft zich aangesloten bij het NextWave-initiatief. Het gaat om een actie die privébedrijven, wetenschappers en ngo's samenbrengt om zwerfplastic om te vormen tot consumptieproducten op een schaalbare manier. De Zweedse meubelgigant wil dat plastic gaan gebruiken om er interieurspullen mee te maken. Het streeft ernaar de eerste productprototypes klaar te hebben tegen eind 2019. 

Eerder dit jaar kondigde Ikea aan dat het zich ertoe verbindt om geen plastic wegwerpproducten meer te gebruiken tegen 2020. Het heeft ook de ambitie om tegen 2030 alle producten en verpakkingsmaterialen te maken op basis van hernieuwbare en/of gerecycleerde materialen.

"Grondstof voor de toekomst"

“De gevolgen van de plasticvervuiling zijn ernstig. Ikea is vastberaden om bij te dragen aan een oplossing op een positieve en proactieve manier", zegt Sustainability Manager Lena Pripp Kovac. "We willen van zwerfplastic een grondstof voor de toekomst maken en we willen initiatieven nemen om te zorgen dat het plastic niet in de oceaan belandt."

Niet te missen