X plus goes Erasmus+

Print
Lommel - Leren doe je niet alleen op school. Dat dachten ze bij X plus ook. Zij zagen het zelfs nog groter: leren doe je niet alleen binnen je eigen landsgrenzen.

In het huidige en volgende schooljaar participeren leerlingen en leerkrachten uit verschillende studierichtingen van X plus in Lommel in een Europees uitwisselingsproject Erasmus+ met de naam ‘Our Earth, Our Future?!’. De leerlingen komen in contact met leeftijdsgenoten uit vijf partnerscholen: Scoala Alicuza in Braila (Roemenië), Sint Jan in Hoensbroek (Nederland), Betty Reis Gesamtschule in Wassenberg (Duitsland), ITC Giordano in Bitonto (Italië) en Szkola Podstawowa nr. 3 im Mikolaja Kopernika in Laziskach Górnych (Polen).

Elk trimester wordt een internationale bijeenkomst georganiseerd in een van de zes deelnemende scholen. Elke school vaardigt dan een team van vijf leerlingen af onder begeleiding van leerkrachten. Plaatselijke gastgezinnen ontvangen de leerlingen. De betrokken leerkrachten uit de zes partnerscholen maakten tijdens de nodige overlegmomenten heel wat afspraken over het verdere vervolg van het project.

Van 14 tot 18 oktober vond de eerste transnationale meeting van dit project plaats in Laziskach Górnych. De leerlingen van de Poolse gastschool zorgden voor een zeer warme ontvangst voor de Lommelse leerlingen en leerkrachten. Er werd gewerkt rond het thema kolenindustrie en de invloed van de klimaatverandering in Polen. Deze transnationale meeting vormde zo alvast een zeer mooie officiële start van ‘Our Earth, Our Future?!’.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio