© Jean Kuppens

© Jean Kuppens

Natuurpunt Hechtel-Eksel stuurt iedereen naar buiten

Deze oktobermaand is perfect om volop te genieten van de natuur dicht bij huis. Dat konden 22 zesdejaars van Don Bosco Hechtel de voorbije dagen aan de lijve ervaren aan de Katershoeve. Twee dagen lang werden ze door vrijwilligers van Natuurpunt op sleeptouw genomen om natuurgebieden in Vallei van de Zwarte Beek mooier en interessanter te maken.

Jean Kuppens

De leerlingen verzamelden het gemaaide gras op grote hopen, maakten een stuk heide vrij van opgeschoten dennen en verkenden een gedeelte van het militair domein. De soep en pannenkoeken van de cateringploeg gaven deze dagen extra energie.

Eerder deze week gingen leerlingen van de Zandkorrel samen met hun ouders ’s avonds de deur uit. Ze kwamen naar sterren en planeten kijken op een van de donkerste plaatsen in de gemeente in de buurt van de Katershoeve. Sterrenvereniging Aquila uit Lommel stelde drie telescopen op en lieten zo Mars, Saturnus en de maan zien aan meer dan vijftig nieuwsgieringen.

Tijdens de Week van het Bos kwamen er zo’n 400 leerlingen van scholen uit Hechtel-Eksel en Peer op speurtocht op de Resterheide. Onze Resterheidegidsen zorgen voor een fijne begeleiding. En blijven dat ook de volgende weken nog doen, want de Week van het Bos duurt op Resterheide een hele maand!

Op 27 oktober kan je zelf ook mee komen genieten en een steentje bijdragen. We gaan dan aan de slag in het brongebied van de Zwarte Beek. Meer info: natuurpunt.hechtel-eksel@skynet.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio