Spoedarts krijgt 24 jaar cel voor moord op echtgenote: ziekenhuis zet dokter op non-actief

Print
Spoedarts krijgt 24 jaar cel voor moord op echtgenote: ziekenhuis zet dokter op non-actief

Foto: Peter Malaise

Dendermonde -

De 49-jarige spoedarts die veroordeeld werd tot 24 jaar cel voor de moord op zijn vrouw door vergiftiging in 2009 maar vrij is in afwachting van zijn proces in beroep, is op non-actief gezet. Dat heeft de directie van het ziekenhuis AZ Sint-Blasius in Dendermonde beslist.

De beklaagde Kris P. werd beschuldigd van poging gifmoord en gifmoord. Zijn 40-jarige vrouw werd in april 2009 een eerste keer naar het ziekenhuis gebracht met een hoge dosis insuline in het bloed. Door het toedoen van het medisch personeel kon de vrouw nog gered worden, stelde de correctionele rechtbank. “Op 6 oktober 2009 had de vrouw een cardiorespiratoir arrest en ze overleed op 14 oktober door orgaanfalen. De oorzaak was een gevolg van intoxicatie van benzodiazepines en een hoge dosis morfine. De beklaagde handelde met het oogmerk te doden. Hij heeft tot twee maal toe zijn echtgenote, de moeder van zijn drie kinderen, vergiftigd.”

De man houdt zijn onschuld vol en hij gaat in beroep tegen het vonnis. Hij is altijd aan de slag gebleven als dokter, maar na het vonnis besliste het ziekenhuis om hem tijdelijk op non-actief te zetten. “We beschouwen deze uitspraak als een bijzonder ernstige aangelegenheid. Wij leven mee met de familie van de overledene die zich in deze dagen opnieuw met het verdriet om het verlies van hun dierbare geconfronteerd ziet. De collega’s en medewerkers van de betrokken dienst zijn uiteraard zwaar aangeslagen. Wij zullen hen dan ook alle nodige ondersteuning bieden”, meldt het AZ Sint-Blasius, dat later zal beslissen over het lot van de arts.

Het proces voor het Gentse hof van beroep wordt pas in de loop van volgend jaar verwacht.