Dit weekend 29ste Hasseltse Jeneverfeesten: dit moet u weten

Print
Dit weekend 29ste Hasseltse Jeneverfeesten: dit moet u weten

Foto: Raymond Lemmens

Hasselt -

De Jeneverfeesten nemen dit weekend al voor de 29ste keer de binnenstad van Hasselt in. Er staan ook dit jaar weer heel wat randactiviteiten op het programma: van optredens van Great Balls of Choir, over zelf graffiti spuiten voor kinderen tot de lindy hop leren dansen. Maar het draait natuurlijk vooral om het gerstenat.

LEES OOK: Onze tips voor de leukste activiteiten en meest speciale smaken op de Jeneverfeesten

Trekt u dit weekend naar Hasselt om te proeven en te genieten van talloze activiteiten? Dan helpen wij u op weg met deze praktische tips. Zowel op zaterdag als op zondag wordt de binnenstad afgesloten tussen 10 en 22 uur.

Auto

Hasselt is bereikbaar via de autosnelwegen E313 en E314. Er zijn heel wat (gratis) parkings in en rondom het stadscentrum. Je kunt de auto achterlaten aan de rand van de stad om zo verder reizen met de bus. Raadpleeg deze website voor meer informatie.

Voor een overzicht van de gratis parkings en de ondergrondse parkings surf naar www.hasselt.be/verkeer.

Trein

Reizen met de trein is milieuvriendelijk en zeer gemakkelijk. Hasselt is een IC-station, dus vanuit Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Luik zijn er om het uur rechtstreekse verbindingen. Plan je route via de website.

Bus

Bent u op zoek naar reisinformatie naar Hasselt? Bel dan De Lijn Info op het nummer 070 220 200 of raadpleeg de website.

Taxi

Ook de verschillende taximaatschappijen staan klaar om u veilig naar huis te brengen. Voor een stadsrit binnen de grote ring is er alvast een vast tarief van 8 euro. De tarieven zijn te raadplegen via www.hasselt.be/verkeer.

Fiets

Er is een bewaakte fietsenstalling voorzien op zaterdag en zondag van 10 tot 20 uur achter het stadhuis en aan het TT-center.