Kat Kerkhofs wilde alleen homo als danspartner voor Dancing with the Stars: “Was dat gek?”

Drie jaar overleefde de Vlaamse tv-kijker ­zonder dansprogramma van eigen bodem. Dancing with the Stars op Vier keert vanaf vanavond de trend. Negen bekende gezichten van diverse pluimage walsen in een afvalrace ­behendig langs de tango, chachacha en jive. Eén van hen is Kat Kerkhofs (29). Zij had een bepaalde voorkeur voor de geaardheid van haar danspartner. Ondertussen is het onzeker of Elodie Ouédraogo mee zal kunnen doen met het programma.

Of ze een danspartner konden vinden die op mannen valt. Dat vroeg Kat Kerkhofs vooraf aan de productie. “Was dat gek? Nee toch? (lacht) Tenslotte ben je als duo heel intiem. Je neemt elkander stevig beet, je ligt samen over de vloer te rollen. Het is heel lichamelijk. Dan hoeft Dries (Mertens, haar man, nvdr.) zich alvast geen zorgen te maken. Hij weet dat het Nick daar beneden niets doet.” Fun fact: Nick had aanvankelijk overigens geen idee wie “die Dries Mertens eigenlijk is”.

Kats eerste trainingen overlapten met de opnames van Tipsy, het ‘wetenschappelijk experiment’ waarvoor ze samen met haar zus Lyn aan de fles gaat. “Dus ik stond vaak met kleine, rode oogjes op de dansvloer. Maar intussen sta ik op scherp. Dat mag ook, met een schema van meer dan zestien uur oefenen per week.”

Wat ze heeft geleerd? “Dat dansen echt een topsport is. Een vak, zelfs. Nick is er zo goed in dat hij in een bar of club uit de toon valt. Ik zie dat als we uitgaan: hij is slecht in gewone danspasjes. Kom, steek nu gewoon je hand in de lucht, beweeg wat op en neer en doe een ordinaire hetero-move, moet ik dan zeggen.” (lacht). Kat en Nick dansen vanavond een samba op ‘Mi Gente’ van J Balvin en Willy William.

Deelname Elodie Ouédraogo onzeker

Een ‘haarlijnscheur’ in haar onderste rib. Dat verdict kreeg Elodie Ouédraogo (37) vorige week in de aanloop naar Dancing with the Stars. De kwetsuur is volgens de artsen het rechtstreekse gevolg van de intensieve trainingen en – vooral – het gelift worden tijdens het oefenen van de rumba. Die was tijdens de eerste aflevering gepland, op de tonen van Symphony van Clean Bandit ft. Zara Larsson. Helaas: de repetities werden meteen stopgezet, en sindsdien is het onduidelijk of ze aan de dansshow zal kunnen deelnemen.

“Ik heb al vaak voor hete ­vuren gestaan en ben het als ex-topsporter gewoon om steeds over mijn pijngrens te gaan. Maar deze blessure had ik echt niet verwacht. Ik word nu goed opgevolgd door het medische team en we evalueren de situatie van dag tot dag. Maar heel eerlijk: ik weet niet hoe dit zal aflopen”, zegt ze.

Bekijk hier onze volledige tv-gids