Bieke Ilegems schrijft emotionele ‘afscheidsbrief’ aan haar dochters

Print
Bieke Ilegems schrijft emotionele ‘afscheidsbrief’ aan haar dochters

Foto: Geert Van de Velde

In haar tweede boek ‘Gezondig’ dat eind vorige maand uitkwam, schrijft actrice en presentatrice Bieke Ilegems (47) nu al een opvallende afscheidsbrief aan haar dochters Noa en Milà. De mama heeft het in haar boek onder andere over hoe ze later haar laatste uren wil beleven en geeft haar kroost ook wijze levenslessen mee.

“Dat ze wanneer ik op mijn sterfbed lig, niet mogen vergeten de donshaartjes op mijn bovenlip te epileren (mochten er tegen die tijd ook op mijn kin groeien: die ook!) en mijn wenkbrauwen in vorm te houden, zodat ik er een beetje fatsoenlijk bij lig”, luidt het op een pagina die Bieke Ilegems op Instagram publiceerde. “Dat zeg ik weleens tegen mijn dochters. Misschien ben ik dan mezelf niet meer, maar herkennen mijn bezoekers me toch aan mijn ijdelheid.”

Ilegems schreef de opvallende wensen natuurlijk om te lachen - maar toch ook weer niet, moet ze toegeven. “Ik zou het erg vinden om stinkend en met een snor te sterven. Dat dat het laatste beeld zou zijn dat ze van hun moeder hebben.”

“Durf fouten te maken,op je bek te gaan en het grandioos te verknallen”, geeft ze nog mee als goede raad. “Dat zal ongetwijfeld gebeuren. Wees dan mild voor jezelf, probeer weer recht te krabbelen, je wonden te likken en door te gaan. In de hindernissen zitten vaak de belangrijkste lessen, al gaan ze gepaard met de nodige shit.”

‘Gezondig’ is doorspekt met persoonlijke verhalen van de presentatrice. “Ik schreef het voor deze twee topmeisjes, aan wie ik een emotionele brief vol gênante goede raad richt in mijn boek. Maar zij hebben niks te leren van mij; ik leer zoveel van hen.”