Landelijke Gilde helpt darmkanker bestrijden

Print

Zepperen

Sint-Truiden - Blijkbaar weten mannen meer over hun auto dan over hun lichaam. Dat zou de reden kunnen zijn waarom de parochiezaal in Zepperen vol liep voor een voordracht door dr. Luc Colemont, die het preventief onderzoek naar darmkanker in de verf kwam zetten.

Duizenden Vlamingen ontvangen regelmatig een uitnodiging van de Vlaamse overheid om een staal van hun stoelgang op te sturen voor onderzoek naar darmkanker. “Wanneer er bloed in het staal gevonden wordt is dat een teken dat er bijkomend onderzoek nodig is, maar zeker nog niet dat er darmkanker zou zijn,” zegt dr. Colemont, die van de actie “Stop darmkanker” zijn levenswerk heeft gemaakt. Hij was in Zepperen op uitnodiging van de plaatselijke Landelijke Gilde. Maar deze boodschap wordt echter nog door te weinig Vlamingen begrepen, want heel wat mensen kieperen deze uitnodiging samen met de reclame in de papierbak. Onwetend over het feit dat ze hiermee een stuk van hun eigen bescherming weg gooien.
Dr. Colemont drong er met al zijn overtuigingskracht op aan om toch deel te nemen aan dit onderzoek of om zelf een test bij de apotheker te halen. Alleen al omdat voorkomen beter is dan genezen. De Zepperenaren in de parochiezaal hebben die boodschap in elk geval begrepen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio