© Tom Palmaers

Operatie “Propere Handen”: vier van de negen verdachten onder elektronisch toezicht

De raadkamer van Limburg heeft dinsdagavond de aanhouding verlengd van de negen verdachten van operatie “Propere Handen”. Vier van de negen werden wel onder elektronisch toezicht geplaatst, zo meldt het federaal parket. Makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic en scheidsrechter Bart Vertenten blijven wel in voorlopige hechtenis.

mtm

De vier personen die onder elektrisch toezicht werden geplaatst: Thierry Steemans: financieel directeur bij KV Mechelen - Marija Bogojevska: de echtgenote van spilfiguur Dejan Veljkovic - Dragan Siljanoski: oud-manager van Club Brugge-coach Ivan Leko - Karim Mejjati: een Brusselse voetbalmakelaar.

Dat wil zeggen dat de “supermakelaars” Mogi Bayat en Dejan Veljkovic en scheidsrechter Bart Vertenten wel in voorlopige hechtenis blijven. Dat is ook het geval voor Olivier Somers (boekhouder en sportief verantwoordelijke van KV Mechelen) en Laurent Denis (gewezen advocaat van Anderlecht).

Alle partijen hebben 24 uur de tijd om in beroep te gaan tegen de beslissing van de raadkamer.

De onderzoeksrechter stelde maandag na verhoor T.T. in verdenking van criminele organisatie en private omkoping. Hij werd onder voorwaarden vrijgelaten.

Aangeboden door onze partners