KBC-klanten kunnen binnenkort betalen met smartwatch

Print
KBC-klanten kunnen binnenkort betalen met smartwatch

Foto: if

Als eerste in België maakt KBC betalingen via de smartwatch mogelijk, zo meldt de bank in een persbericht. Eigenaars van een ondersteund horloge van het merk Garmin zullen vanaf 23 oktober in winkels kunnen betalen door het horloge tegen de betaalterminal te tikken.

Garmin Pay werkt op dezelfde manier als de bekendere diensten Google Pay en Apple Pay, namelijk via de nfc-technologie (Near-field communication). Alleen is betalen met Google Pay via een smartwatch in België nog niet mogelijk en is Apple Pay hier helemaal nog niet beschikbaar. Ook contactloos betalen met de kaart gaat via de nfc-technologie.

“De lancering van Garmin Pay in België biedt de ideale oplossing voor KBC-klanten die een actief leven leiden”, zegt Karin Van Hoecke, directeur digitale transformatie bij KBC. “Sport en betalen kan in één vloeiende beweging, geen gezeul met geld of bankkaart, een horloge volstaat.” De betalingen verlopen via Maestro.

KBC ziet de vraag naar snelle betaaloplossingen toenemen. Vandaag gebeurt al 7 procent van de betalingen met KBC-bankkaarten contactloos, zegt de bank. Het gemiddelde bedrag is 16 euro. Intussen zou ook al meer dan 90 procent van de betaalterminals klaar zijn voor contactloos betalen.