Landelijke Gilde wandelt in Gerhagen

Print
Landelijke Gilde wandelt in Gerhagen

Foto: Willy Baute

Engsbergen

Tessenderlo - De Landelijke Gilde maakte een natuurwandeling in Gerhagen.

Gids Willy Vanwesemael had de deelnemers gewaarschuwd: het zou een begeleide wandeling worden met veel nieuwigheden over de natuur en veel verhaaltjes, gekruid met een flinke dosis humor. Voor de 22 deelnemers was het een leuke en leerrijke namiddag.
Het begon met het verhaal van Pier Goed, die in Gerhagen leefde en daar, na een moord, gevierendeeld werd en zijn familie opgehangen. De VVV-toren werd in 1965 geplaatst en als je daarop staat, beseft je pas hoe groen Tessenderlo en omstreken wel is. Gerhagen werd erkend als 1ste stiltegebied van Vlaanderen, waar dus geen motorrijtuigen, radio’s en dergelijke zijn toegelaten.
Wisten wij wel dat het lieve roodborstje een heel agressief vogeltje is? Braamblaadjes helpen tegen bloedend tandvlees, adelaarsvaren tegen tongjicht, de lijsterbes is een geneesmiddel tegen suikerziekte en van een lijsterbestakje maak je heel gemakkelijk een vogelstrop. De sporen van paddenstoelen ruimen een bos op en mossen halen hun voedsel uit lucht en regen, niet uit de grond. En zo ging Willy maar verder, 4 km lang.
Op het terras van Ter Scoete genoten de wandelaars nog van het warme herfstzonnetje, waar de Landelijke Gilde een tas koffie met een lekker stukje vlaai aanbood.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio