Leeshoek op campus Ursula feestelijk geopend

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - Op vrijdag 12 oktober werd de leeshoek op campus Ursula officieel geopend door de burgemeester van het leerlingenparlement en zijn schepen van Cultuur.

Leesvaardigheid is een belangrijke competentie waar de Sint-Martinusscholen op inzetten. Het is ook belangrijk om leesplezier te stimuleren. Als jongeren lezen leuk vinden, zijn ze gemotiveerd om meer te lezen. “De kern van de zaak is het vinden van een goed boek. Eens je een goed boek vasthebt, verdwijnt de wereld rondom je. Je wordt meegezogen in het verhaal, je maakt als het ware je eigen film in je hoofd. Je ontspant volledig, wordt volledig in beslag genomen door het verhaal en … het mooist van al: je leert zoveel zonder dat je beseft dat je aan het leren bent, “ zei de schepen van Cultuur in haar openingsspeech.
Om dat goede boek te vinden, werd een lokaal omgetoverd tot een knusse leesruimte met een gevarieerd aanbod aan boeken met de medewerking van de lokale bibliotheek.
De school is trots op de nieuwe voorziening en hoopt dat leerkrachten en leerlingen er veel gebruik van maken tijdens de lessen en in de pauzemomenten.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio