Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Net geen absolute meerderheid voor sp.a-Rob in Wellen, Robeyns blijft wel burgemeester

Print
Net geen absolute meerderheid voor sp.a-Rob in Wellen, Robeyns blijft wel burgemeester
Wellen -

Met 37.8 % halen sp.a - Rob 9 zetels op 19. Maar bij de andere partijen bleef het lange tijd oorverdovend stil. Zij halen samen 10 zetels : Open VLD 4 zetels, CD & V 3, VAW 2 en N-VA 1 zitje. De Wellenaren maakten een heuse thriller mee.

Rond 22.20 uur kwam dan toch het nieuws dat Els Robeyns aan het roer van Wellen blijft staan. De huidige coalitie sp.a-Rob en CD&V wordt verdergezet.

“Ze hebben dat geprobeerd een monstercoalitie tegen ons te vormen”, zegt Els Robeyns die dus burgemeester blijft. “Maar dat is niet gelukt.” Met “ze” bedoelt Robeyns alle andere partijen die blijkbaar samenspanden tegen haar en die hun best deden om CD&V aan hun kant te krijgen.

CD&V wordt wel fors beloond voor deelname. Van de drie verkozenen krijgen er maar liefst twee een schepenzetel. In eigen partij zal Robeyns minder mensen tevreden kunnen stellen, ondanks de 9 verkozenen kan ze maar twee schepenen aanduiden.

Robeyns reageerde in elk geval erg opgelucht. Ze is ook tevreden over de uitslag. “Deze keer waren er ook twee extra partijen die voor meer versnippering zorgden.” Benny Maes, ex-sp.a-Rob, haalde maar liefst 10 procent van de stemmen met zijn ‘Voor alle Wellenaren’. Zijn aanklacht over onder meer het te dure voetbalveld heeft dus wel degelijk gewerkt.

“De burgemeester is de grote verliezer”, vindt Benny Maes. “Zij zal lessen moeten trekken en dringend werk moeten maken van een duurzaam beleid met veilige fietspaden en het naar beneden halen van de CO2-uitstoot”.

Gezond en Veilig Wellen met Mario Vanvoorden als lijsttrekker strandt op 3 procent en haalde geen zetel.