Sterke Annemarie Worst troeft Marianne Vos af en wint Superprestige in Gieten

Print
Sterke Annemarie Worst troeft Marianne Vos af en wint Superprestige in Gieten

Foto: BELGA

Na een Nederlands onderonsje heeft Annemarie Worst de Superprestige in Gieten gewonnen bij de vrouwen. Ze was haar landgenote Marianne Vos te sterk af. De Italiaanse Alice Maria Arzuffi legde beslag op de derde plaats. Loes Sels eigende zich de vierde plaats toe. Wereldkampioene Sanne Cant moest genoegen nemen met een 7e plaats. Annemarie Worst, vorig jaar nog zevende in Gieten, is meteen de eerste leidster in het klassement van de Superprestige.

De Italiaanse kampioene Eva Lechner nam de beste start. Achter haar volgde Maud Kaptheijns, herstellende van een knie- en enkelblessure, Annemarie Worst en Marianne Vos. Wereldkampioene Sanne Cant kende een ietwat mindere start en volgde op een tiende plaats. Vos flitste zich halfweg de eerste ronde naar de kop van de wedstrijd en sloeg meteen een kloof op de rest.

Kaptheijns reed bij het ingaan van de tweede ronde in tweede stelling, gevolgd door Annemarie Worst, Loes Sels en Fleur Nagengast. Ellen Van Loy eigende zich de achtste plaats toe voor Laura Verdonschhot en Sanne Cant. Net voor het ingaan van de derde ronde vervoegde Annemarie Worst leidster Marianne Vos. Achter dit duo volgde met Loes Sels en Maud Kaptheijns nog een tweetal. Na Marianne Vos en Annemarie Worst wisselden de posities constant. Zo trok Alice Maria Arzuffi naar de derde plaats. Loes Sels voerde een achtervolgende groep aan met daarin ook nog Maud Kaptheijns, Fleur Nagengast en Sanne Cant. Met nog iets meer dan twee ronden voor de boeg achtte Annemarie Worst haar moment gekomen. Zij liet Marianne Vos in de steek. Laatstgenoemde werd snel opgeraapt door het tweetal Loes Sels met Alice Maria Arzuffi.

Sterke Annemarie Worst troeft Marianne Vos af en wint Superprestige in Gieten
Vos strandde op plek twee. Foto: BELGA

Annemarie Worst trok de laatste ronde in met een voorsprong van 25 seconden op haar teamgenote Alice Maria Arzuffi. Het tweetal Loes Sels met Marianne Vos moest al 45 seconden goed maken op Worst. Laatstgenoemde kwam niet meer in de problemen en haalde het afgescheiden. De strijd voor de tweede plaats werd nog best spannend. Marianne Vos vervoegde samen met Loes Sels de Italiaanse Arzuffi. Deze drie trokken de laatste rechte lijn in. Vos bleek uiteindelijk toch nog over de meeste krachten te beschikken en hield respectievelijk Alice Maria Arzuffi en Loes Sels achter haar.

Annemarie Worst volgt Maud Kaptheijns op als laureate van de Superprestige in Gieten. Zaterdag volgt in Boom de tweede manche van dit regelmatigheidscriterium.

Sterke Annemarie Worst troeft Marianne Vos af en wint Superprestige in Gieten
Cant werd pas zevende. Foto: BELGA