Bagelzaak Eve & Molly’s ondergaat opmerkelijke transformatie: wollen sokken, kerstkaarten en sfeerlichten

Print
Hasselt -

De drastische transformatie van het succesvolle bagelzaakje Eve & Molly’s op de Badderijstraat in Hasselt naar de decoratiewinkel Molly’s Christmas Store is rond. “Ik werkte erg graag in mijn horecazaak, maar interieur is mijn grootste passie”, verduidelijkt eigenaar Denis Molnar die het concept van zijn zaak eindelijk in een nieuw jasje durft steken.

Wie nu naar de Badderijstraat trekt voor een lekkere bagel bij Eve & Molly’s, zal verrast worden. De horecazaak van Denis Molnar is namelijk omgevormd tot Molly’s Christmas Store, een decoratiewinkel in kerstthema. “Ik ben al mijn hele leven gepassioneerd door interieur”, vertelt Denis. “Zo heb ik het merendeel van mijn meubels zelf gemaakt en bewonder ik de inrichting van horecazaken graag als ik winkel. Dat ik dan de stap zet om zelf een interieurwinkel te beginnen, is voor mij niet zo vreemd.”

Toch is het even aanpassen voor de omgeving en de vaste bezoekers van Denis. “Veel klanten vinden het jammer en hadden de transformatie niet verwacht. Gelukkig krijg ik ook veel positieve reacties. Zo zijn er mensen die me een berichtje op sociale media sturen. Ze zijn nieuwsgierig naar mijn nieuw concept en willen weten wat ze nog mogen verwachten.”

Na twee maanden verbouwen is de zaak van Denis eindelijk terug open. Zo liggen er al wollen sokken, kussens met een sneeuwvlokkenpatroon en kerstkaarten klaar voor zijn bezoekers. Denis: “Sommigen vinden dat ik te vroeg met het kerstthema ben begonnen. Dan is het ‘op-is-opsysteem’ waar ik werk mee wel handig. Dat betekent dat ik mijn winkel telkens aanvul met nieuwe items. Begin december voeg ik ook speciale gadgets toe die kunnen dienen als cadeaus voor geliefden of vrienden.”

Bagels?

Ook zal de eigenaar begin volgende maand opnieuw takeaway koffie aanbieden. Dat zullen Amerikaanse koffiemerken zijn zoals Starbucks en Dunkin’ Donuts. Daarbij komt ook nog gebak en kleine wafeltjes die de moeder van Denis met liefde zal bakken. En bagels? “Ik hou het idee van een eventuele bagelavond rond de kerstperiode nog in mijn achterhoofd”, verklapt Denis. “Ik heb vorige week al twee aanvragen gehad en weigerde in eerste instantie, maar het lijkt me misschien toch leuk om de bagels voor een speciale avond terug te halen.”

Vier jaar geleden richtte Denis, samen met zijn toenmalige vriendin Eve, een eigen zaak op. Het idee van een koffiebar kreeg hij op de dag dat Free Record Shop, de DVD-winkel waar Denis lange tijd werkte, zijn deuren definitief sloot. Om zich te kunnen onderscheiden van de andere koffiebars in Hasselt, voegde Denis en Eve bagels toe aan hun concept. Eve & Molly’s – afgeleid van Molnar – werd al snel een succes.

“Ik was graag eigenaar van Eve & Molly’s, maar ik wilde de zaak al een tijdje omvormen naar Molly’s Living Room”, legt Denis uit. Op dit moment is het een interieurwinkel in kerstthema, maar na het kerstseizoen zal Denis ook zelfgemaakte meubels en andere decoratie verkopen. “Ik ben blij dat ik eindelijk de stap heb durven zetten”, aldus de trotse eigenaar.