Drie verdachten in de cel voor moord op Sara Laeremans (21): ex-vriend en ouders

Print
Drie verdachten in de cel voor moord op Sara Laeremans (21): ex-vriend en ouders

Foto: Faroek

Er zitten drie verdachten in de cel in het onderzoek naar de moord op de 21-jarige Sara Laremans uit Geel. Het gaat om haar ex-vriend en zijn ouders. De verdachten zijn vandaag al voor de raadkamer verschenen en blijven aangehouden.

Laeremans, mama van twee kleine kindjes, werd op 22 oktober 2017 levenloos gevonden in haar appartement in Geel. Het onderzoek leidde de speurders niet meteen naar de daders. Eerder deze week konden dan toch drie mensen worden opgepakt: de 27-jarige ex-partner van het slachtoffer en zijn ouders, een vrouw van 46 en een man van 52. Ze zijn alle drie afkomstig van Izegem.

De dag voor haar dood reisde Sara van haar ex-man in Izegem, waar ze haar kinderen had afgezet, naar Geel met de trein. Op bewakingsbeelden was Sara, met haar twee kleine honden, nog te zien aan de overweg van het station in Geel.

De moordzaak werd uitgebreid belicht in het programma ‘Faroek’, waar een reconstructie werd gehouden van de laatste uren van Sara, in de hoop meer duidelijkheid te vinden. Haar familie verleende medewerking aan deze oproep. Het is mogelijk dat de uitzending van Faroek de zaak in een stroomversnelling heeft gebracht.

Drie verdachten in de cel voor moord op Sara Laeremans (21): ex-vriend en ouders
In dit gebouw woonde de jonge vrouw met haar twee kindjes. Foto: HO

“Sara was iemand die heel rechtvaardig was en zoals wij Sara allemaal kennen, zou zij het ook gewild hebben dat de waarheid aan het licht kwam. Voor haar, voor ons en ook voor haar kindjes, die later als ze wat groter zijn alles meer gaan beseffen. Ook zij hebben recht om de waarheid te kennen. Alles wat de waarheid kan helpen: meld het”, vroeg mama Lieve, in het kader van de tv-oproep.