Voetbalschandaal: Ivan Leko vrijgelaten: “Verdacht van witwassen, niet van matchfixing”

Print

Video: tp

Club Brugge-trainer Ivan Leko is donderdagnamiddag na zijn verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten. De onderzoeksrechter zou hem geen voorwaarden opgelegd hebben, wat zou betekenen dat de Kroaat niet in verdenking werd gesteld. Leko is niet verdenking gesteld wegens matchfixing of corruptie, wel voor witwassen. Dat bevestigt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge aan De Standaard.

Leko kwam het gerechtshof in Tongeren samen met zijn advocaat buiten, waarna ze naar de auto van de advocaat wandelden. Noch Leko noch Van Steenbrugge wilde een verklaring afleggen. “We zullen vanavond op de club meer uitleg geven. Je moet begrijpen dat hij nog geëmotioneerd is”, zei Van Steenbrugge.

De trainer is niet verdenking gesteld wegens matchfixing of corruptie, wel voor witwassen. Dat bevestigde zijn Van Steenbrugge later op de dag aan De Standaard. “Er is discussie over een stuk van zijn salaris van een aantal jaar geleden en of dat correct aan de fiscus is aangegeven. Dat is alles wat overblijft’, aldus Van Steenbrugge.”

Volgens Van Steenbrugge is er geen sprake van dat Leko zou meegewerkt hebben aan de onfrisse zaken van zijn voormalige manager en vriend Dejan Veljkovic. “Alles is in dat verband van tafel geveegd. Ivan Leko is een correct persoon. Het is bijzonder jammer dat hij in een adem is genoemd met Mogi Bayat en Dejan Velkjovic. De reputatie van Leko is onherstelbare schade toegebracht.”