Aanwijzingen voor minstens twee gemanipuleerde wedstrijden in degradatiestrijd

In het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal, zijn er aanwijzingen gevonden voor de manipulatie van minstens twee wedstrijden in het seizoen 2017-2018. Dat heeft het federaal parket donderdag meegedeeld. Spelersmakelaar Mogi Bayat heeft dan weer transfers gemanipuleerd om zijn eigen vergoedingen in de hoogte te kunnen drijven.

Volg alle ontwikkelingen hier LIVE.

De mogelijke manipulatie gebeurde in wedstrijden in de strijd om de degradatie. Het gaat om de wedstrijden Antwerp-Eupen op de voorlaatste speeldag en KV Mechelen-Waasland Beveren op de laatste speeldag.

Spelersmakelaar Mogi Bayat benadeelde de belangen van de partijen die hij had moeten vertegenwoordigen. De constructies die Bayat gebruikte, werden verborgen gehouden voor de clubs en spelers. Bij het daarvan zou hij bovendien een beroep hebben gedaan op de hulp van andere spelersmakelaars en andere personen. Hij passeerde zo ook via Laurent Denis, een gewezen advocaat die ook al opdook in de zaak van de “gokchinees”.

Het parket stelt bovendien dat Bayat luxehorloges, die dienden als relatiegeschenk, frauduleus gededouaneerd zou hebben.

Aangeboden door onze partners