Mode

Je taille accentueren in een najaarsoutfit? Dat doe je zo!

Print
Je taille accentueren in een najaarsoutfit? Dat doe je zo!

Foto: S.Oliver

Guur herfstweer? Warme laagjes houden je warm, maar ze doen geen wonderen voor je slanke taille. Je taille toch accentueren? Dat doe je met deze stylingtips!

Kies voor een X-vorm

Hoe getailleerder je kleding, hoe beter! Kies voor jurken, jasjes en blouses met een duidelijke X-vorm, dat laat je fijne taille een stuk beter uitkomen dan oversized of rechte items. De X-vorm faken? Steek je blouse of top een klein stukje in je broek, zo creëer je de optische illusie van een wespentaille. Simpel, toch?

Ga voor kleding die kort genoeg is

Je taille een optische boost geven? Kies voor een bovenstuk dat nét op je taille valt. Combineer je crop top of leren perfecto met een klassieke kokerrok, A-lijn model of broek met hoge taille om het effect te versterken. Een riem dragen? Draag je exemplaar nét boven je taille (vlak op je middenrif).

Probeer eens een V-hals

Een T-shirt of trui met een V-hals legt de focus nét in het midden van je lichaam (je taille dus). Bovendien zorgt een V-lijn voor proportie tussen je schouders en heupen. Double win! Tip: zorg voor een contrasterend kleurverschil in je boven-en onderitems voor een nog sterker effect.