VIDEO. Philippe Clement ontkent band met Veljkovic: “Ik heb alleen een auto gekocht met mijn vrouw”

Er raken meer details bekend over de band tussen makelaar Dejan Veljkovic en scheidsrechter Sébastien Delferière. Die kwam in Aalst regelmatig over de vloer bij een bepaalde garage. Aan TV Oost bevestigt garagehouder François Thoen dat hij de makelaar kent én dat die met Delferière een auto kwam kopen. “Ook Philippe Clement (de ex-coach van Waasland-Beveren en de huidige trainer van KRC Genk, nvdr.) is hier ook samen met Veljkovic naar een cabrio komen kijken voor zijn vrouw.” Clement ontkent het verhaal.

rahe, fivr

“Hij raadt de garage aan bij kennissen. Veljkovic belde me toen op en zei ‘ik kom langs met mijn kameraad’. Ik heb dan inderdaad een offerte gemaakt voor Volkswagen Touareg. Delferière heeft die auto zelf betaald. Een gigantische korting? Nee, wel 1% extra. Op een bedrag van 30.000 euro is dat 300 euro, dus veel is dat niet.”

“Dit verhaal klopt niet”, zegt de trainer van Genk aan Het Nieuwsblad. “Ik ben zeven jaar geleden als speler van Beerschot een auto voor mijn vrouw gaan kopen in die garage, dat klopt. Andere spelers hadden mij aangeraden daar eens langs te gaan omdat ik er wellicht extra korting kon krijgen aangezien de garagist een supporter van Club was. Ik heb verschillende garages bezocht en die kwam er inderdaad het goedkoopst uit. Ik heb daar dus wel een auto gekocht, maar ik was er alleen met mijn vrouw. Niet in het bijzijn van een makelaar. Wie mij kent, weet dat ik me van die wereld ver weg houd. Het is hoogst ongelukkig dat ik hierin betrokken word.”

Aangeboden door onze partners