Interieur

Oranje boven: zo ziet de trendkleur er goed uit in huis

Print
Oranje bezorgt je misschien meteen een flashback naar de jaren zeventig met zijn uitbundige bloemenpatronen, lavalampen en psychedelische prints, maar ook vandaag is het een geliefkoosde trendkleur voor het interieur. Van fel tot roestkleurig ... oranje past wonderwel in elke tienerkamer, keuken of leefruimte.

De impact van oranje op je interieur? Oranje is een vrolijke, energieke en inspirerende kleur die positiviteit, creativiteit en eetlust opwekt. Om die reden is de kleur geschikt voor de tienerkamer, de gang, de keuken en de eetkamer. In de leefruimte is een zachtere tint of roestkleur meer aan te raden om meer rust te creëren.

(Foto's: showhome.nl, studio8940.blogspot.com, sevenwondersthelabel.com, bloglovin.com en sfgirlbybay.com)

ranje combineert mooi met grijs, blauw, turquoise of aardetinten. Wie houdt van contrast, kan ervoor kiezen om oranje met blauw of grijs te matchen. Ook geel en fuchsia zorgen voor een fleurig en pittig totaalbeeld. In combinatie met aardetinten oogt oranje dan weer net iets neutraler.

(Foto's: spaceist.co.uk, jbirdny.com, habitat.co.uk, desiretoinspire.net en cocolapinedesign.com)

Shopping? Wil je graag enkele oranje accessoires in je interieur integreren? Met deze items lukt dat. Stapelbare kast - € 40 - Ikea, eetkamerstoel - € 161 - Arper, hanglamp - € 110 - Kartell, kussen met print - € 2,99 - H&M, boekenkast - € 230 - Maisons du Monde, roestkleurige bijzettafels - € 29,95 - Casa, witte tafel met oranje poten - € 89,90 - Ikea en zetel - € 1050 - Maisons du Monde

 

Niet te missen