’Cold case’ uit 1992 vermoedelijk opgelost na DNA-match

Print
’Cold case’ uit 1992 vermoedelijk opgelost na DNA-match

Themabeeld. Foto: Victoriano Moreno

Antwerpen -

In Antwerpen is een 54-jarige man uit Deurne aangehouden voor een in 1992 gepleegde moord op een 30-jarige vrouw. Dat meldt het Antwerpse parket woensdag. De vermoedelijke doorbraak in de “cold case” kwam er na een DNA-match.

Het slachtoffer werd op 17 juni 1992 dood aangetroffen door haar vriend in een studio aan de Mechelsesteenweg. Ze was gewurgd met een snoer en het lichaam vertoonde ook verschillende steek- en snijwonden. Er werden DNA-sporen gevonden en bewaard, maar de dader werd niet gevonden.

In mei vorig jaar dook er dan toch plots een DNA-match op met een man die was opgenomen in de databank van veroordeelden, omdat hij in 2015 een veroordeling opliep voor een poging diefstal. Hij kreeg daar toen een straf van zes maanden met uitstel voor. Het gerechtelijk dossier van de moord werd uiteindelijk pas in augustus 2018 heropend, volgens het parket “na verder onderzoek en het inwinnen van advies van een forensisch adviseur”.

De nu 54-jarige verdachte is dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vervolgens aangehouden. Hij verschijnt maandag voor de raadkamer.