© Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

© Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

thumbnail: null
thumbnail: null

Mosa-RT ontvangt leeftijdsgenoten tijdens transnationale meeting

27 leerlingen uit Economie-wiskunde, Humane Wetenschappen en Wetenschappen doen dit schooljaar, net als vorig jaar, mee aan een Europees uitwisselingsproject Erasmus+ : ‘Don’t be fuelish’. In het ‘seminarie Erasmus+’ in het vijfde jaar onderzoeken ze onder meer ethische vraagstukken over energieproductie en -consumptie.

Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

Dankzij dit project komen ze in contact met leeftijdsgenoten uit drie partnerscholen: Escola Secundária Vitorino Nemésio in Praia da Vitória (Portugal), Baltija gymnasium in Klaipeda (Litouwen) en Liceul Tehnologic Petrol in Moreni (Roemenië). Elk semester wordt afgesloten met een internationale bijeenkomst in één van de vier deelnemende scholen.

Elke school vaardigt dan een team van zes leerlingen met begeleidende leerkrachten af. Plaatselijke gastgezinnen ontvangen de leerlingen. De eerste transnationale meeting van dit project vond plaats in Maaseik. De leerkrachten van de vier partnerscholen maakten heel wat afspraken over het verdere vervolg van dit project. De leerlingen van Mosa-RT zorgden bovendien voor een zeer warme ontvangst voor onze buitenlandse gasten met een rondleiding door Maaseik in het Engels (6 Moderne talen), presentaties en een quiz over elk land (seminarie Erasmus +). Meteen een zeer mooie officiële start van ‘Don’t be fuelish’!

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio