Amnesty International neemt deel aan vrijwilligerscarrousel PXL

Print
Amnesty International neemt deel aan vrijwilligerscarrousel PXL

Foto: Ella Bormans

Hasselt-Centrum

Hasselt - De PXL organiseerde op donderdag 4 oktober voor het eerst een 'vrijwilligerscarrousel' in de lokalen in de Vildersstraat. Eén van de deelnemende organisaties was Amnesty International Hasselt.


Filip Giraldo, departementshoofd van Social Work, gaf aan de vertegenwoordigers van de verschillende organisaties tekst en uitleg bij de opdracht ‘maatschappelijk engagement’ én de verwachte vrijwilligersinzet van de studenten.
Er waren 8 klasgroepen en 8 bezoekende organisaties. De organisaties kregen telkens 15 minuten tijd om zich in een klas te gaan voorstellen. Zo konden de studenten kennismaken met zeer uiteenlopende verenigingen waarvoor ze eventueel vrijwilligerswerk kunnen doen.
AI Hasselt presenteerde een PowerPoint over de werking van Amnesty International in het algemeen, over de betekenis van de lokale Amnestygroep, en legde uit waarvoor de lokale groep vrijwilligers zoekt. De presentatie gebeurde door Esther Janssen, stagiaire op het nationaal secretariaat in Brussel en door Ella Bormans, coördinator van de lokale Amnestygroep
Nadat alle organisaties zich voorgesteld hadden in de verschillende klassen, verzamelden zij zich in de cafetaria van de pxl waar de studenten zich konden aanmelden als mogelijke vrijwilliger.
Amnestygroep Hasselt mocht op heel wat belangstelling rekenen.
Het was de eerste editie van de vrijwilligerscarrousel maar het was meteen een schot in de roos. Alles was enorm goed georganiseerd. Iedereen kon rustig zijn verhaal vertellen en de ontmoeting achteraf was eveneens meer dan succesvol.
De pxl heeft weeral een enorm boeiend en succesvol evenement georganiseerd. Er wordt al uitgekeken naar de volgende editie.

Amnestygroep Hasselt kan altijd medewerkers gebruiken bij haar activiteiten. Wil jij ook meehelpen, contacteer ons dan via www.amnesty-hasselt.be. Neem zeker ook eens een kijkje op www.facebook.com/AmnestyHasselt

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio