© Marc Vos

© Marc Vos

© Marc Vos

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Little Waves Presents Bert Dockx @ C-Mine Genk - 06/10/18

Wederom een sterk concert van Bert Dockx, met een gedrevenheid, intensiteit en kwaliteit die we ook al zagen bij concerten van zijn andere projecten The Flying Horseman (twee keer in C-Mine), Dans Dans (Jazz Middelheim vorig jaar) en zijn andere soloproject Strand.

Marc Vos

Deze keer bracht Bert Dockx allemaal covers (waarvan we er ook zeven terugvinden op zijn nieuwe plaat 'TRANSIT'), maar dan wel gespeeld op ‘Bert Dockx wijze’. En dat verandert de zaak (of de song) wel degelijk. Dat wil zeggen dat het gespeelde nummer wel nog herkenbaar blijft, maar dat Dockx er wel heel erg zijn eigen stempel op heeft gedrukt. In dat maakt indruk. Op ons toch.

Op de setlist: de traditional 'Sinnerman', 'Shadowplay' van Joy Division, 'I’m On Fire' (Bruce Springsteen), tweemaal Townes Van Zandt met 'Highway Kind' en 'Rake', 'Albatross' van Fleetwood Mac, een magnifiek 'A Hard Rain’s A-Gonna Fall' (actueler dan ooit, aldus Dockx), 'Yesterday Is Here' (Tom Waits) en een verbluffende versie van 'On The Beach' van Neil Young. Een song waar een andere singer-songwriter uit België nochtans hem gezegd had niet aan dit nummer te raken. Gelukkig dat hij die raad in de wind sloeg.

Als bis nog het mooie 'Pale Blue Eyes' van The Velvet Underground/Lou Reed.

Bert bespeelt zijn gitaar met veel overgave, zijn techniek is indrukwekkend, en soms ‘geselt’ hij zijn gitaar om het gewenste effect te bereiken, en niet zelden zit hij op zijn knieën om zijn uitgebreide arsenaal aan effectapparatuur te bedienen.

Straffe kost. Bert Dockx kost. Ondanks dat hij grieperig was, toch alles geven, en nog een beetje meer. Straffe kost. Of zei ik dat al?

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio