Open VLD-lijsttrekker Lode Vereeck na klacht over mogelijk grensoverschrijdend gedrag: “Ik weet van niets”

Print
Open VLD-lijsttrekker Lode Vereeck na klacht over mogelijk grensoverschrijdend gedrag: “Ik weet van niets”

Foto: luc daelemans

Diepenbeek -

UHasselt bevestigt dat het bij het parket aangifte heeft gedaan van mogelijk grensoverschrijdend gedrag door hoogleraar Economie Lode Vereeck. De Diepenbeekse Open Vld stelt zich vragen bij de timing van het onderzoek. Zelf zegt Vereeck “dat hij van niets weet.”

UHasselt bevestigt dat het klachten over Vereeck heeft ontvangen en die vorige week aan het parket heeft overgemaakt. “Er zijn klachten binnengekomen bij de rector en na juridisch advies zijn die aan het parket overgemaakt”, zegt Koen Santermans, woordvoerder van de UHasselt. “We gaan niet in op de aard van de klachten, zowel naar Lode Vereeck toe als naar de mensen die ze indienden.”

De Diepenbeekse Open Vld stelt vast dat noch het parket noch de universiteit Vereeck op de hoogte bracht. “Wij willen ook antwoorden op vragen. Dit komt toch wel plots en op een heel raar moment”, zegt voorzitter Willy Blendeman.

“Ik weet van niets”

Vereeck bevestigde al mee te willen werken aan het onderzoek. “Ik heb net vernomen dat de universiteit een dossier aan het parket heeft overgemaakt ter inzage. Ik kan hierop niet verder reageren, omdat ik van niets weet, noch van de unief, noch van het parket”, zegt Vereeck in een reactie aan Belga. “Ik ben blij dat het parket er zich mee bemoeit, zodat deze geruchtenmolen kan stoppen. Ik heb in ieder geval het volste vertrouwen in het gerecht, en hoop dat er snel duidelijkheid komt over mijn onschuld. Ik werk dan ook heel graag mee aan een eventueel onderzoek.”

De senator blijft alleszins lijsttrekker voor Open Vld bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag in Diepenbeek, aangezien de kieslijsten afgesloten zijn en niet meer aangepast kunnen worden. Het nationale partijbestuur van Open Vld liet wel al weten dat Vereeck zich tijdens de laatste week van de campagne “terughoudend” zal opstellen.

Lees ook. Lode Vereeck (Open Vld) zet stap terug uit partijbestuur na onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio