Bart De Clercq (Wanty-Groupe Gobert) krijgt heupprothese: “Ik zal terugvechten”

Print
Bart De Clercq (Wanty-Groupe Gobert) krijgt heupprothese: “Ik zal terugvechten”

Foto: BELGA

Brussel -

Bart De Clercq wordt op dinsdag 16 oktober andermaal geopereerd. Bij de 32-jarige renner van Want-Groupe Gobert zal dan een heupprothese worden geplaatst, zo staat te lezen op de website van De Clercq.

De Clercq liep op 1 januari een zware heupbreuk op tijdens een val op training. Sindsdien is hij buiten strijd en ging hij al twee keer onder het mes. Bij de tweede ingreep, in juni, werden beschadigde kraakbeenstukken weggehaald en trachtten de artsen via stamcellen uit het beenmerg het herstel toch nog op natuurlijke wijze te laten verlopen. Maar vier maanden na die operatie is De Clercq nog altijd op de sukkel. Een heupprothese moet hem nu definitief van alle leed verlossen.

“De voorbije maanden hebben we alles geprobeerd om mijn heup te redden na mijn zware crash op training in januari. Jammer genoeg is op dit moment de enige overblijvende oplossing om mijn heup volledig te vervangen. Dit betekent een nieuwe operatie volgende week. Maar ik zal terugvechten voor een plaats in het peloton!”, twittert de renner maandag.

Bart De Clercq ruilde eind vorig jaar Lotto Soudal, waarvoor de klimmer sinds 2011 uitkwam, voor Wanty-Groupe Gobert. De mooiste zege van de Oost-Vlaming is een bergrit in de Giro 2011.