Vakantie

Zo doen pretparken je dit jaar sidderen en beven met Halloween

Print
Op 31 oktober is het Halloween. In het kader daarvan pakken pret- en dierenparken nu al uit met verschillende attracties en decoraties die passen binnen het thema. Van pompoenenpracht tot bloederige horrortaferelen: een overzicht van de griezeligste initiatieven in eigen land en over de grens.

Bobbejaanland

Het pretpark pakt dit jaar onder meer uit met een spookhuis in het thema van de Vlaamse horrorfilm Welp. Daarnaast kan je ook in een van de zes andere terecht of je eigen angstgrenzen aftasten in een van de drie scare zones. In de gloednieuwe show Professor Pickart maak je kennis met… hypnose. Kinderen tot 12 jaar mogen zich verkleden.

Zo doen pretparken je dit jaar sidderen en beven met Halloween

Prijs: online tickets vanaf 21,50 euro

Wanneer? Van 17 oktober tot en met 4 november (op 27, 28, 31 oktober en 3 november is het park open tot 21 uur.)

Meer informatie: halloween.bobbejaanland.be

Bellewaerde

Voor Halloween op zijn Mexicaans moet je bij Don Eduardo en Doña Lucia in Bellewaerde zijn, want daar staat alles in het teken van de dag van de doden met Fiësta Mortal met vijf spookhuizen. Het nieuwste: voodoo villains. Je kan ook zes nocturnes bijwonen en zeven specials om je te doen huiveren. Kleine griezelfans voor wie het niet te eng hoeft te worden, kunnen huiveren met mate in een van de zes thema-activiteiten op kindermaat. Of wat dacht je van een tattoo die aangeeft dat je niet wil schrikken?

Zo doen pretparken je dit jaar sidderen en beven met Halloween

Prijs: vanaf 29 euro per ticket voor een kind, volwassenen betalen 34 euro per ticket

Wanneer? vanaf 13 oktober tot en met 4 november

Meer informatie:www.fiestamortal.be

Walibi

Halloween in Walibi, dat is gruwelen in een van de acht spookhuizen. In het nieuwe Black Rose beleef je volgens de site ‘pure horror’. En in een van de verse shows ‘Mystica’ maak je kennis met het talent van illusionist Aaron Crow, de man die het met zijn gewaagde acts al tot in de halve finales van America’s Got Talent en Britain’s Got Talent schopte. Nog niet genoeg? Dan kan je je ergste nachtmerries beleven in een van de zeven scare zones.

Zo doen pretparken je dit jaar sidderen en beven met Halloween

Prijs: vanaf 31,50 euro

Wanneer? van 13 oktober tot en met 4 november. Check de site voor data van de acht nocturnes.

Meer informatie: halloween.walibi.be

Plopsaland

In het themapark in de Panne worden de acteurs van Nachtwacht ingeschakeld voor een heuse Halloween-show in de weekends. Zullen Wilko, Vladimir en Keelin erin slagen om een monster, dat de doden weer tot leven kan wekken, te verslaan? Verder is het hele park ondergedompeld in een grillig halloweensfeertje. Verwacht je aan duizenden pompoenen. Kindjes: verkleed jullie om te lachen, maar ook zeker om te bibberen.

Zo doen pretparken je dit jaar sidderen en beven met Halloween

Prijs: 36,50 euro per ticket voor kinderen groter dan een meter

Wanneer? De show vindt plaats op 13 en 14, 20 en 21, 27 en 28 en 3 en 4 november. Het begin staat telkens gepland om 14 uur.

Meer info: www.plopsalanddepanne.be

Pairi Daiza

Niet alleen pretparken baden in de halloweensfeer. Ook in dierenpark Pairi Daiza zitten de inwoners tussen de pompoenen. Het evenement wordt dit jaar trouwens verlengd van zeven naar negen dagen en er worden nieuwe animaties, nieuwe decors en nieuwe spelletjes voorzien om de sfeer voor de bezoekers compleet te maken.

Zo doen pretparken je dit jaar sidderen en beven met Halloween

Prijs: vanaf 27 euro

Wanneer? Het park is open tot en met 4 november, van 27 oktober tot de sluitingsdag geniet je tot 21 uur van de halloweensfeer.

Meer info:www.pairidaiza.eu

Olmense Zoo

In de Olmense zoo worden dan weer twee griezelwandelingen georganiseerd. Om klokslag 20 uur treden de demonen uit het schaduwrijk en ben je niet meer veilig. Het gevaar schuilt in elke donkere hoek. Geschikt voor kinderen, die verkleed mogen meestappen, en volwassenen die durven. Na de griezeltocht krijg je een hapje te eten en iets te drinken.

Zo doen pretparken je dit jaar sidderen en beven met Halloween

Prijs? Tickets vanaf 15,50 euro

Wanneer? Op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober, telkens van 20 tot 23 uur.

Meer info: www.olmensezoo.be

Over de grens

In het Nederlandse pretpark De Efteling griezelen ze, maar dan wel in beperkte mate. In de herfstvakantie is het park open, maar buiten de spoken van het Spookslot en de geesten in Villa Volta, zijn er in de Efteling deze periode géén bijzondere griezels te vinden. Hier ontsnap je aan de horror. Tickets vanaf 36 euro. In het Duitse Europa-Park wordt van 22 september tot en met 4 november vooral ingezet op decors. Denk aan duizenden pompoenen, appels, chrysanten, maïsplanten en strobalen en een warm welkom van allerlei ‘creepy’ figuren en geesten. Overdag is het familievriendelijk maar voor de echte horrorfans zijn er de Horror Nights - Traumatica. Dagtickets kosten 49,50 euro per persoon, Traumatica-tickets 31,50 euro.

Zo doen pretparken je dit jaar sidderen en beven met Halloween

In Disneyland Parijs kan je van 1 oktober tot en met 4 november naar Mickey's Grote Griezelfeest. Op Halloween zelf kan je in het park rondlopen tot  2 uur 's nachts. Tijdens de griezelperiode kan je verkleed rondlopen en genieten van  mysterieuze shows en betoverende animaties en parades in thema. Tickets vanaf 69 euro. Te druk tussen Mickey en co? Nog iets dichter bij huis vind je Parc Astérix, dat van 6 oktober tot en met 4 november alles op alles zet om je schrik aan te jagen met onder meer vier nocturnes. Hoe heftig de ervaring wordt bepaal je zelf: op de site krijg je een overzicht van de huiveringwekkende initiatieven, gerangschikt van een beetje eng naar pure horror. Prijs: vanaf 37 euro voor een ticket.

Zo doen pretparken je dit jaar sidderen en beven met Halloween

Niet te missen