Celebs

Broekpak Melania Trump is het mikpunt van spot

Print
Broekpak Melania Trump is het mikpunt van spot

Foto: *

Na de omstreden helm in Kenia kreeg de Amerikaanse presidentsvrouw Melania Trump afgelopen zaterdag kritiek op het crèmekleurige pak dat ze droeg tijdens een bezoek aan Caïro. De outfit, waarmee ze volgens The Telegraph de genderongelijkheid in Egypte wilde aankaarten, riep bij velen herinneringen op aan de jaren 80.

Op sociale media werd de outfit van Melania meteen gekoppeld aan enkele typische outfits van sterren uit de jaren 80. Veel mensen zagen een gelijkenis tussen het pak en René Belloq, de aartsvijand van Indiana Jones in de prent Raiders of the Lost Ark uit 1981.

Pittig detail: de fictieve archeoloog is in de film in Caïro gevestigd. “Als je niet wil beschouwd worden als een deel van een boosaardig regime, moet je misschien niet in de outfit van zijn aartsvijand verschijnen op de plaats waar Indiana Jones werd neergeschoten ”, staat er onder meer te lezen op Twitter.

Voor anderen was de vergelijking met Michael Jackson dan weer duidelijker. De king of pop droeg in de muziekvideo van Smooth Criminal uit 1987 een gelijkaardig wit pak met das en bijpassende hoed. “Smooth Criminal is mijn favoriete clip van Melania Trump”, grapt een twitteraar.

Afgelopen vrijdag kreeg Melania ook al kritiek op haar outfit. Toen droeg ze een ongepaste helm in Kenia. Het hoofddeksel, gemaakt uit merg, is een helm die in koloniale tijden werd gedragen door Europese reizigers en toeristen die Afrika bezochten en stond symbool voor de ‘suprematie’ van de blanke overheerser. De first lady werd verweten dat ze niets weet over Afrika.

Niet te missen