The Electric Bikers bestaan 5 jaar

Print
The Electric Bikers bestaan 5 jaar

Foto: Danny Vanschoonbeek

Herk-de-Stad - In het najaar van 2018 bestaat groep 3 met de elektrische fietsen al vijf jaar. Dit wilde de groep niet ongemoeid voorbij laten gaan. Vanuit de groep kwam een origineel voorstel om dit te vieren met een ontbijt gecombineerd met een fietstocht. Afgelopen zondag waren ze allen present in de Truckstop voor hun 5-jarig jubileum.

In het najaar van 2013 werd in de wielertoeristenclub De Berkentrappers vzw een derde groep opgericht voor de elektrische fietsen. Het bestuur kreeg steeds meer en meer de vraag of het niet mogelijk was om voor deze (toen nog) vergeten groep een aparte afdeling op te richten want nergens bestond er een fietsgroep voor louter en alleen elektrische fietsen. “Wel reden we elders al eens gemengd maar of het tempo lag te hoog of te laag. We wilden eigenlijk een groep voor onszelf”, aldus Agnes Linsen die als eerste met groep 3 elektrisch meefietste.

Georges Knuts nam groep drie onder de arm en stippelde de ritten uit die naargelang het seizoen schommelen tussen de 30 en 50 km. Onderweg wordt er steeds gestopt om een terrasje te doen.
“We zijn gestart met twee dames die elektrisch fietsten. Dit aantal groeide gestadig aan zodat we nu al twintig vaste fietsers, waarvan 16 dames, in groep drie tellen. Enkel de twee begeleiders, Paul Buekers en ikzelf fietsen nog met een gewone fiets. Het gemiddelde ligt rond de 19 à 20 km/u. Maar we beginnen er stillaan ook aan te denken om volgend seizoen elektrisch mee te fietsen, dan kunnen we dat gemiddelde van 20 km/u aanhouden. Onze activiteiten kan je ook terugvinden op fb onder The Bikers. Geïnteresseerden kunnen nog steeds aansluiten, gewoon even een seintje geven op 0475/97 29 32. We rijden elke woensdagavond en zondagmorgen”, aldus groepsverantwoordelijke Georges Knuts.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio