Kinderen nemen deel aan workshops Digikids

Print
Tongeren - Zopas werden er vier workshops van Digikids gehouden voor kinderen vanaf 8 jaar, telkens op woensdag in de zaal op Paspoel Anders in Tongeren. De kinderen leerden onder andere een robot programmeren, ontwikkelden muzikale vaardigheden en werkten met Lego-bouwsets.

Op de eerste woensdag maakten de kinderen kennis met de robot Zora, die beweegt, praat en luistert. Met behulp van enkele computers leerden de jongeren hoe ze de robot konden programmeren om hem te laten dansen en bewegen, dit door PXL Hogeschool Hasselt.

Op de tweede woensdag leerden de kinderen musiceren met Push. Hier ontwikkelden ze muzikale vaardigheden door eigen beats en klanken te maken met computers. Dit werd hen aangeleerd door Villa Basta. Op de derde woensdag stond er dan weer Digiknap met Lego op het programma. Met WeDo 2.0 Lego-bouwset konden de kinderen wetenschap en techniek ontdekken. Met Legostenen en programmeren met tablets gingen ze interactief en creatief aan de slag onder leiding van de PXL.

Op de laatste woensdag, 3 oktober, leerden de leerlingen coderen met Osmo en gingen ze aan de slag met Osmo Coding. Met behulp van praktische bouwstenen leerden ze een eigen programma creëren, alweer samen met de PXL. De kinderen die deelnamen aan de workshops ontvingen een leuk aandenken. Dit alles werd georganiseerd door Samenlevingsopbouw, RIMO Limburg en gesubsidieerd door Digital Belgium Skills Fund. De zaal werd ter beschikking gesteld door Woonzo.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio