Vincentiusvereniging Diepenbeek viert 25-jarig bestaan

Print
Vincentiusvereniging Diepenbeek viert 25-jarig bestaan

Foto: jean_pierre valkeneers

Crijt

Diepenbeek - Onlangs vierde de Sint-Vincentiusvereniging Diepenbeek haar 25-jarig bestaan. Tijdens de academische zitting gaf voorzitter Lisette een overzicht van het ontstaan en werking van de vereniging.

"Gewoon brute pech, gezondheidsproblemen, echtscheiding, plotse werkloosheid, kansarmoede… Er zijn zoveel redenen waardoor mensen in de armoede sukkelen. Vaak verdoken armoede!" zo begon Lisette haar verhaal. "In oktober 1993 werd door enkele enthousiaste mensen de Vincentiusvereniging in Diepenbeek opgericht met als hoofddoel de minderbedeelden en kansarmen uit Diepenbeek (en Schoonbeek) te ondersteunen met voeding en kleding."

In de beginperiode ging het om slechts enkele gezinnen, maar al snel groeide het aantal tot enkele tientallen. "Vooral de laatste tien jaar is het aantal gezinnen dat een beroep doet op hulp van de Vincentiusvereniging sterk toegenomen", aldus Lisette. "Momenteel komen ongeveer 125 gezinnen uit Diepenbeek en 25 gezinnen uit Schoonbeek maandelijks langs voor een voedselpakket."

Ook het aantal vrijwilligers is toegenomen. Meer dan 25 medewerkers helpen met het ophalen van voeding bij de plaatselijke handelaars en op de voedselbank, met het samenstellen en/of bezorgen van de voedselpakketten, het sorteren van kleding enzovoort.

Sint-Vincentius Diepenbeek, Vijverstraat 4, GSM: 0477 27 80 13


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio