Speciale basisschool Pallieter verkiest eigen kinderburgemeester

Print

Foto: Noëlla Noëlla Schildermans

Overpelt - Vrijdag 5 oktober was het een erg spannende dag in basisschool Pallieter. Vijftien kinderen uit de kinderraad stelden zich kandidaat voor Pallieterburgemeester.

Pallieter organiseerde een heuse campagne en echte verkiezingen. Alle kandidaten kregen de kans om propaganda te maken en probeerden uiteraard zoveel mogelijk kinderen te verleiden om op hun te stemmen. Alle kinderen kwamen met hun stembiljet naar het stembureau om hun stem op een van de 15 kandidaten uit te brengen.

Na het tellen van alle formulieren die gedropt werden in de stembus werd met een nipte meerderheid Isabella uit de klas van juf Greet Van Esch verkozen tot Pallieterburgemeester. Shaquille uit de klas van juf Helga werd eerste schepen. De nieuwe burgemeester werd meteen geïnstalleerd en als kers op de taart kwam de echte burgemeester van Overpelt Jaak Fransen Isabella proficiat wensen. Ook de eedaflegging werd meteen een feit. Isabella kreeg een oorkonde waarin de taken van de burgemeester werden beschreven en na haar toespraak kregen alle kinderen van Pallieter nog een verrassing.


 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio