Celebs

Kate Middleton krijgt veeg uit de pan van Keira Knightley

Print
Kate Middleton krijgt veeg uit de pan van Keira Knightley

Foto: Isopix

Keira Knightley heeft een feministisch pamflet geschreven waarin ze het onder meer heeft over het moederschap en de onrealistische verwachtingen die daar volgens haar mee gepaard gaan. Eén iemand specifiek neemt ze daarbij in het vizier: Kate Middleton. Wat na de geboorte van prinses Charlotte gebeurde, vindt de actrice niet kunnen.

Kate Middleton is weer aan de slag gegaan na haar zwangerschapsverlof na de geboorte van prins Louis. Zoals altijd zag de Duchess of Cambridge er onberispelijk uit en alsof ze nooit is bevallen. En het is net dat wat Keira Knightley tegen de borst stuit. Het toppunt daarvan vond volgens de actrice plaats in 2015, toen Kate enkele uren na de geboorte van haar tweede kindje, prinses Charlotte, al in het openbaar verscheen.  

Voor de essaybundel 'Feminists Don't Wear Pink (And Other Lies)' schreef Knightley het onderdeel 'The Weaker Sex' waarin ze uitlegt waarom ze zo boos werd door het voorval. "Ze was zeven uur later alweer uit het ziekenhuis, met haar opgemaakte gezicht en hoge hakken. Het is het gezicht dat de wereld wil zien. Onze pijn, gespleten lichamen, lekkende borsten en razende hormonen verbergend. Wees mooi, zie er stijlvol uit en toon vooral niets van het slagveld waar je net uitkomt, Kate. Zeven uur na je gevecht met leven en dood, zeven uur nadat je lichaam werd opengebroken en dat bloederige, schreeuwende leventje eruit is gekomen. Toon niets. Zeg niets. Sta daar met je dochtertje en laat je foto nemen door een horde mannelijke fotografen."

Eigen ervaring

Dat Keira net dat moment aanhaalt, heeft veel te maken met haar eigen bevalling van dochtertje Edie, amper een dag na die van Kate. Ze herinnert zich nog levendig hoe ingrijpend dat was en pende haar ervaring ook neer. "Mijn vagina splitste. Je kwam eruit met opengesperde ogen. De armen in de lucht. Schreeuwend. Ze legden je op mij, gehuld in bloed, je hoofdje misvormd door het geboortekanaal. Je zocht meteen mijn borst, hongerig, ik herinner me de pijn. Die mond rond mijn tepel geklemd, zacht gezuig. Ik herinner me de stront, het bloed, de hechtingen. Ik herinner me het slagveld. Jouw slagveld en het kloppende leven. Overlevend. En dan ben ik het zwakke geslacht?" 

 

Niet te missen