Fruit voor de nieuwe inwoners

Print
Sint-Truiden - Het is al enkele jaren de gewoonte dat op de eerste zaterdag van oktober de nieuwe Truienaars verwelkomd worden door het stadsbestuur. De Keizerlijke Commanderie heeft daar ook een erg belangrijke taak in: zij voorzien elk nieuw gezin van een mooie fruitcolli.

Meer dan 170 nieuwe Truienaren kwamen er bij het voorbije jaar, goed voor een negentigtal gezinnen. Zij kwamen samen in het historische stadhuis op de Grote Markt. Burgemeester Veerle Heeren heette de nieuwe Truienaars hartelijk welkom namens de ganse gemeenteraad. Van haar vernamen de mensen dat ze met Sint-Truiden de allerbeste plaats gekozen hadden om te wonen. De nieuwe inwoners kregen van de stad een goodie bag met een aantal Truiense producten aangeboden.
Ook de fruitpakketten van de Keizerlijke Commanderie vielen zeer in de smaak. “We moeten de nieuwe Truienaren niet allen van de gezelligheid van onze stad overtuigen, maar ook van de kwaliteit die onze fruitboeren op de markt brengen”, zei Jos Lacroix, voorzitter van de Commanderie.
Na de receptie en het 'koffie met taart'-moment trokken nog heel wat nieuwelingen met de gidsen mee om het vernieuwde en gerestaureerde oude stadhuis te bezoeken en te bewonderen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio